“Les rastes d’Andrea i la Llei Mordassa” – Joan Baldoví

Fa uns mesos, les meues filles bessones anaven a una presentació de un llibre de son tio Voro. Quan passaven per la plaça de l’Ajuntament de València, on hi havia una manifestació a una certa distància, un policia va agafar del braç Andrea i li demanà que s’identificara. Tot seguit li preguntà si portava objectes punxosos o pedres o armes blanques! La meua filla es va sentir intimidada i, encara com que portava el DNI, perquè podria haver acabat en comissaria.

A l’altra filla, en canvi, no li van dir res. Andrea porta rastes i Roser no. Heus ací la diferència. Heus ací la Llei de Seguretat Ciutadana resumida, condensada. La llei “Mordassa” en essència. Una llei que buscava intidimidar la protesta, silenciar-la. Feta per a reprimir drets fonamentals de les persones, com el dret de reunió o el d’expressió.

Una llei, en definitiva, que no es va fer per a protegir els nostres drets, sinó que es féu per a soterrar la llibertat i la protesta legítima sota tones de coaccions, de prohibicions, de coercions, de multes, de repressió.

Hui ha començat el procés per a derogar-la. Esperem que els grups polítics estiguem a l’altura i puguem incorporar les aportacions de les organitzacions socials, en forma d’esmenes, per fer una llei que permeta que els ciutadans ens sentim lliures i segurs.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *