Compromís demana finançament al Govern per rehabilitar la Font Roja

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha instat avui al Govern central a buscar vies de finançament per recuperar els xalets, ‘masos’ (antigues edificacions destinades a l’explotació agrària) i els pous de neu del parc natural de la Font Roja (Alcoi).

Candela ha reivindicat les possibilitats de l’enclavament, el segon parc natural més visitat del País Valencià, com destí de turisme sostenible.

La Font Roja, que en abril compleix 30 anys como parc natural, és una de les millors representacions de bosc mediterrani i un dels principals pulmons de l’interior de la província d’Alacant.

Compromís materialitza així una de les seues promeses, ja que el diputat alacantí va assegurar el passat juny que reclamaria a Madrid una dotació pressupostària per rehabilitar les històriques construccions de la Font Roja, que es troben parcialment derruïdes.

“Les 2.298 hectàrees del Carrascar són una joia mediambiental per la seua biodiversitat i recursos hidrològics”, ha declarat Ignasi Candela que, a més de finançament, ha reclamat incrementar els efectius del Seprona i de les Fiscalies ambientals per garantir la protecció forestal i prevenir el risc d’incendis.

La consellera d’Agricultura del Govern valencià presidirà el pròxim 7 d’abril els actes per l’aniversari del parc natural que inclouen diverses exposicions i l’apertura d’un aviari d’aus forestals.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *